نماینده سابق پارلمان رژیم اسرائیل: نتانیاهو در انتخابات آینده شرکت نخواهد کرد ویدئو | روایت تکان‌دهنده یک افسر آمریکایی از غزه: قتل غیرنظامیان با گلوله‌های تانک و خمپاره! مشهد میزبان دومین همایش دیپلماسی منطقه‌ای وزارت امور خارجه مکزیک هم قحطی گسترده در غزه را محکوم کرد عمار حکیم خواستار اقدام جدی سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب علیه جنایات صهیونیست‌ها شد سوءتغذیه شدید ۱۷ هزار کودک فلسطینی بر اثر گرسنگی نماینده مردم مشهد در مجلس: سیاست واحدی در زمینه مهاجرت وجود ندارد، نیاز به تقویت قوانین داریم اعلام زمان ثبت‌نام نهایی داوطلبانِ انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی استاندار خراسان رضوی با آیت‌الله جعفر سبحانی دیدار کرد بررسی لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در سازمان توسعه زنان سازمان همکاری اسلامی در کمیسیون فرهنگی مجلس پزشکیان در جمع خبرنگاران در وزارت خارجه: دستگاه دیپلماسی در ایام جنگ ۲۴ ساعته پای کار بود + فیلم سخنگوی دولت عنوان کرد: پیمان ملی آب رسالت مشترک دولت و مردم پیشنهاد جدید تروئیکای اروپایی به ایران برای تاخیر در فعال‌سازی مکانیسم ماشه حبس ابد برای مرد عراقی به جرم تبلیغ رژیم صهیونیستی رئیس جمهور: برای ایجاد تغییرات باید نگاهمان را عوض کنیم | نیازمند تقویت روابط دیپلماتیک با کشورهای همسایه هستیم هشدار جدی پلیس به رانندگان متخلف در فضای مجازی عظیمی‌ راد: کمیسیون آموزش پیگیر حقوق، بیمه و قرارداد کار معین معلمان است حمله تروریستی به دادگستری زاهدان + جزئیات و فیلم (۴ مردادماه ۱۴۰۴) فرماندار تایباد: ۸۰ درصد مهاجران افغانستانی داوطلبانه به کشورشان باز می‌گردند وزیر امور خارجه: جنگ ۱۲ روزه یکی از نمونه‌های هماهنگی بین میدان و دیپلماسی بود اپوزیسیون هلند خواستار به رسمیت شناختن کشور فلسطین شد سفیر جدید ایران در چین استوارنامه‌اش را تقدیم شی‌جین‌پینگ کرد فرمانده ارتش پاکستان با وزیر خارجه چین دیدار کرد | امنیت اتباع چینی را تأمین کنید حضور رئیس‌جمهور در جمع معاونان و مدیران وزارت امور خارجه + فیلم استاندار تهران: وضعیت ذخایر آب و سدهای تهران مناسب نیست آیت‌الله سیستانی: باید جلوی فاجعه انسانی بزرگ در غزه گرفته شود بیانیه قطر و مصر درباره آخرین جزئیات مذاکرات آتش‌بس در غزه
سرخط خبرها

یادی از شهید عزالدین قسام، بنیان گذار اولین سازمان جهاد مسلحانه در فلسطین| انتهای این جهاد، یا پیروزی است یا شهادت

  • کد خبر: ۲۰۰۹۴۸
  • ۰۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۸
یادی از شهید عزالدین قسام، بنیان گذار اولین سازمان جهاد مسلحانه در فلسطین| انتهای این جهاد، یا پیروزی است یا شهادت
اول بار عزالدین قسام بود که سنگ‌ها را از دستان مبارزان فلسطینی گرفت و به جای آن اسلحه داد. مجاهدی انقلابی که زادگاهش لاذقیه در سوریه بود، اما پس از شهادت، پیکرش در حالی بر شانه فلسطینیان به سوی آرامگاه ابدی اش بدرقه می‌شد که به پرچم کشور‌های عراق و مصر نیز مزین بود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ۱۹ دسامبر ۱۸۸۲ در روستایی کوهستانی حاشیه دریای مدیترانه، یعنی حدود هفت دهه قبل از تأسیس رژیم جعلی صهیونیستی، ستاره‌ای متولد شد که بعد‌ها به زمامدار نخستین مقابله‌های نظامی برابر حملات استعمارگران انگلیسی و فرانسوی در خاک فلسطین شهرت یافت. او که داعیه مقابله با ظلم و تجاوز را از کودکی با تماشای پدرش در کلاس‌های درس روستا شاهد بود، خیلی زود با مفهوم جهاد آشنا شد. چهارده ساله بود که برای تحصیل به مصر سفر کرد.

درست در همان روزگاری که انگلیسی ها، ذخایر نفتی این کشور را به تاراج می‌بردند و مصری‌ها با گسترش اندیشه‌های ضداستعمار، به ضرورت مقابله با زورگویی نیروی خارجی پی برده بودند. هشت سال اقامت او در مصر و تحصیل در دانشگاه الازهر موجب شد تا با بهره از محضر استادانی، چون شیخ محمد عبده، به کسب علوم دینی بپردازد و پس از آن به ترکیه برود تا با فراگیری شیوه‌های تدریس، آموخته‌های خود را به دیگران انتقال دهد. سپس به زادگاه خود بازگشت و همچون پدرش در جایگاه معلمی، علوم حدیث را در مسجد سلطان بن ادهم قطب الدین به دیگران آموخت و در این بین به رسم پدر، روحیه حماسه را در افراد تقویت کرد.

سال ۱۹۲۰ با ورود نظامیان فرانسوی به سوریه، مبارزات مسلحانه او علیه اشغالگران سواحل شمالی این کشور آغاز شد به طوری که به مدت یک سال، به نامی پرتکرار و دردسرساز در میان دشمنان این کشور شهرت یافت. تا آنجا که خانه خود را فروخت و پس از تهیه بیست قبضه اسلحه در منطقه‌ای کوهستانی مستقر شد.

پس از آنکه به درخواست فرانسوی‌ها مبنی بر تسلیم و پذیرش سمت‌های عالی، پاسخ منفی داد، در دادگاه نظامی فرانسه به اعدام محکوم شد و به این ترتیب سوریه را به مقصد حیفا در فلسطین ترک کرد. با استقرار در فلسطین و گریز از نیرو‌های فرانسوی، بار دیگر مبارزات خود علیه استعمار را با برگزاری کلاس‌های درس شبانه آغاز کرد و با سکونت در منطقه‌ای کشاورز نشین، علاوه بر مراوده و جذب قشر کارگر، به بهبود وضعیت معیشت آن‌ها نیز مشغول شد.

خون گرمی، مردم داری و روحیه جهادی او در میان فلسطینیان زمینه ساز ارتباط مؤثر او با مردم و آگاهی بخشی آن‌ها نسبت به تحولات منطقه شد به طوری که سال‌ها پیش از ظهور رژیم اشغالگر صهیونیست، همواره بر منابر خود تأکید داشت که «یهودیان برای نابودی ملت فلسطین و تشکیل دولتی یهودی، تنها منتظر یک فرصت هستند.»

رفته رفته پس از آنکه به امامت جماعت مسجد استقلال حیفا منصوب شد، مسئولیت امور ازدواج و طلاق این منطقه را نیز برعهده گرفت و به این ترتیب شرایط برای تعامل با جوانان و جذب نیرو‌های مؤمن و جهادی برای تشکیل هسته اولیه انقلاب علیه استعمار فراهم شد به طوری که با تهدید انگلیسی‌ها برای حمله به فلسطین، گروه زیر زمینی خود را متشکل از دویست نفر نیروی آموزش دیده تأسیس کرد و با تجهیز آن‌ها به اسلحه، آموزش‌های نظامی و عقیدتی را نیز ضمیمه کار خود قرار داد و رفته رفته به تهدیدی جدی برای نیرو‌های غاصب تبدیل شد.

این نخستین بار در تاریخ بود که حملات نظامی خارجی با تجهیزات نظامی نیرو‌های داخلی پاسخ داده می‌شد؛ بنابراین انگلیسی‌ها که خیلی زود او را به عنوان یک تهدید جدی در فهرست سیاه خود قرار داده بودند، در جست وجوی قسام در حیفا به محل استقرار قسامیون دست یافتند و پس از پنج روز درگیری هنگامی که از حضور قسام در میان یارانش اطمینان یافتند، پس از ناکامی در حملات مکرر، به او پیشنهاد دادند تا با محافظان خود از نبرد خارج شود، اما شهادت و مقاومت، تنها اندیشه عزالدین قسام برابر نیرو‌های متجاوز بود.

سرانجام در ۲۰ دسامبر ۱۹۳۵ پس از درگیری سخت میان انقلابیون و نیرو‌های دولتی، عزالدین قسام در سن پنجاه وسه سالگی شهد شیرین شهادت را نوشید و به دیگر یاران مبارز خود پیوست. سال‌ها پس از شهادت عزالدین قسام، چندین جوان مبارز فلسطینی برای مقابله نظامی با اشغالگران صهیونستی گرد یکدیگر جمع شدند و گروهی موسوم به شاخه نظامی حماس، تحت عنوان «گردان‌های شهید عزالدین قسام» را تشکیل دادند که سرلوحه فعالیت‌های خود را به شعار همیشگی قسام در جهت مقابله با دشمن قرار دادند: «إنه لجهاد نصر أو استشهاد، انتهای این جهاد، یا پیروزی است یا شهادت.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->